TEL: +32 3 605 96 17  |   CONTACTEER ONS

0artikel (en)

Je hebt geen artikelen in je winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Papiersoorten

Papello biedt je als online drukkerij de keuze uit  verschillende mooie papiersoorten. We willen namelijk dat je je kaarten of drukwerk volledig kan personaliseren en kwaliteitspapier hoort daar zeker bij. Hieronder vind je een overzicht van de papieren die we online aanbieden. Twijfel je over een papiertype, bestel dan één of meerdere proefdrukken om te vergelijken.


Mat

Het standaard papier dat we voor kaarten en uitnodigingen aanraden is een ongestreken mat wit papier van 340g/m2. Kleuren blijven mooi helder op dit papier, maar je behoudt wel het matte uiterlijk. Het standaard mat papier heeft geen structuur.


Satijnglans

Satijnglans papier is een heel glad papier met een lichte glansgraad. Dit is een gestreken papiersoort waarop foto’s mooi tot hun recht komen. Satijnglans papier is wel krasgevoeliger dan andere papiersoorten. Het papiergrammage is 350g/m2.


Sulfaat karton

Het standaard papier dat we voor kaarten en uitnodigingen gebruiken is een postkaartpapier. Dit is een éénzijdig gestreken papier dat aan de voorzijde glad en licht glanzende oppervlak heeft en aan de verso zijde mat en beschrijfbaar is. Het is een ideaal papier voor het afdrukken van fotokaarten. Dit sulfaatkarton heeft een grammage van 300g/m2 en geeft dus een mooie stevige kaart.


Mohawk Ivoor

Dit luxe-papier heeft een ivoorkleurige tint, zachter dan het wit van mat papier. Dit ongestreken 324g/m2 papier heeft een mooie opdikking waardoor het heel stevig aanvoelt. Het papier heeft een subtiele structuur die je kan vergelijken met tekenpapier. Dit is het ideale papier als je houdt van retro of grunge. Het papier voelt door zijn structuur ook heel zacht aan. Ivoorwit papier is iets duurder dan het standaard mat papier.


Mohawk wit

Dit is net hetzelfde papier als de ivoorkleurige variant, maar dan met een meer neutraal witte tint.. Dit ongestreken 324/m2 papier heeft een mooie opdikking waardoor het heel stevig aanvoelt. Het papier heeft een subtiele structuur die je kan vergelijken met tekenpapier. Mohawk papier is iets duurder dan het standaard mat papier.


Tintoretto Gesso

Dit is een papier dat je kan vergelijken met aquarelpapier. Het is een ongestreken 250 of 300 g/m2 papier (naargelang dubbele of enkele kaart) met een gehamerde structuur. Ideaal voor kaarten met een tekening of het populaire aquarelthema zodat het net echt getekend of geschilderd lijkt. Dit papier is duurder dan het standaard mat papier.


Conqueror

Dit luxe-papier is een echte klassieker. Het wordt reeds jarenlang gebruikt als papier voor huisstijlen en stijlvolle uitnodigingen. Dit 300g/m2 ongestreken papier is de gevergeerde versie, dwz dat het een linnenpersing structuur heeft die zichtbaar is in de vorm van een lijnenpatroon. Verder is het papier ook voorzien van een kolom watermerk. Kies hiervoor als je klassieke of retro kaart wenst waar behoorlijk veel witte partijen zijn en niet te veel volle kleurvlakken. Conqueror papier is iets duurder dan het standaard mat papier.


Metallic

Dit feestelijk papier heeft een metallic glinsterend effect. Het is een stevig 290/m2 papier dat vaak gebruikt wordt voor feestelijke kaarten of om een luxe uitstraling te krijgen. Gebruik je grijstinten of goudgele tinten, dan krijg je een metallic zilver of goud effect. Het papier geeft ook mooie resultaten met zwart/wit foto’s. Best niet te gebruiken met grote zware kleurvlakken, omdat dan het metallic effect vermindert. Metallic papier is iets duurder dan het standaard mat papier.


Hoogglans gelamineerd

Kies je voor dit papier, dan heb je een extra stevige en beschermde kaart. We drukken op 340g/m2 papier dat langs beide zijden met een hoogglans folie gelamineerd wordt. Deze optie is enkel beschikbaar bij enkele kaarten, omdat dit dubbele kaarten te stroef maakt om te vouwen (springt terug open). Deze veredelingstechniek is wel duurder dan de andere papiersoorten.


Mat gelamineerd

Kies je voor dit papier, dan heb je een extra stevige en beschermde kaart. We drukken op 340g/m2 papier dat langs beide zijden met een matte folie gelamineerd wordt. Deze optie is enkel beschikbaar bij enkele kaarten. Deze veredelingstechniek is wel duurder dan de andere papiersoorten.


Multiloft

Als één van de weinige online drukkerijen bieden we Multiloft kaaren aan. Dit zijn kartondikke kaarten die er echt uit springen. Je kan kiezen uit een Multiloft kaart zonder tussenlaag, dan heb je een zeer stevige kaart van >600 g/m2, of je kiest voor de standaard uitvoering met een tussenlaag, dan heb je een millimeter dikke kaart van >900g/m2. De tussen laag kan wit zijn, maar ook een kleur hebben.
Multiloft is bovendien verkrijgbaar in wit, ivoorkleur én nu ook met kartonlook, perfect voor een eco-thema.